Poronkusema 2019!

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti
Moikka taas!

Mä kerroin yhdessä aiemmassa postauksessani, joka käsitteli fuksihärdelliä, että erilaisiin järjestettyihin tapahtumiin kannattaa lähteä rohkeesti mukaan. Jos johonkin opiskelijatapahtumaan ajattelee osallistuvansa Lapissa (oli sitten täällä opiskelemassa tai muualla), niin veikkaan, että moni sanoo ensimmäiseksi just tämän tapahtuman, eli Poronkuseman! Millaista siellä Poronkusemassa sitten tänä vuonna oli?

Poronkusema 2019

Muistan kun orientaatioviikoilla kysyin, että mikäs on paras opiskelijatapahtuma Rollossa, niin automaattinen vastaus taisi olla juurikin että "no Poronkusema tietty" - onhan kyseessä Pohjois-Suomen suurin opiskelijatapahtuma. Mua henkilökohtaisesti varhaisena mummona epäilytti se, että tapahtuman kesto oli kolme päivää.. mutta pakkohan se oli kokea!

Perjantaina ohjelmaan kuului varaslähtörasti, joka suoritettiin missäs muuallakaan kuin Lordin aukiolla. Red bull -auto oli soittamassa musaa ja turistit hyppi haalareissaan oikein iloisina messissä. Hyvä alku siis! Halutessaan sai tietenkin osallistua myös illempana päivän teeman mukaisesti varaslähtöbileisiin.

Lauantaina sitten alkoi enemmän tapahtumaan! Poronkusemassa ideana on simppelisti se, että kierrellään erilaisia rasteja läpi ja suoritetaan niissä olevia tehtäviä. Parhaiten selvinnyt joukkue luonnollisesti voittaa illan päätteeksi koko skaban ja saa nimensä legendaariseen jättikuksaan. Jättikuksan lisäksi oli myös toki kaikenlaisia muitakin makeita palkintoja, joten uskon, että palkinnot kyllä houkuttelivat monia osanottajia.

Poronkusemassa on myös vuosittain jokin teema, jonka mukaan sitten joukkueet pukeutuvat ja virittäytyvät tunnelmaan. Tänä vuonna teemana oli "milestones throughout time" ja se näkyi kaikenlaisina historiallisina ja ei-niin-historiallisina hahmoina ja joukkueiden rekvisiitoissa. Rovaniemen kaduilla liikkui esimerkiksi nunnia, astronautteja ja eläimiä. Toiset olivat panostaneet asuihin ja muuhun sälään hyvinkin paljon, mutta yksinkertaisemmillakin asusteilla moni joukkue tuntui menevän (näin myös me :D).Lauantaina rasteja sai kiertää klo. 12-20 välillä. Opiskelijatapahtumien mukaisesti tietenkin rastikilpailua seurasivat myös jatkot. Jatkoilla kruunattiin voittajajoukkue ja Poronkusemakansalle  esiintyi huikea Sanni!

Tapahtuma tosiaan jatkui kolme päivää, joten EHEI! Lauantain rastikierros jatkoineen ei lopettanut tapahtumaa. Poronkusemaan kuuluu myös Sillis, joka järjestettiin tietenkin Toipparilla. Hulluimmat saivat halutessaan myös jatkaa päivää edelleen Efter Sillikselle, mutta tässä vaiheessa ainakin meidän jengi valui omiin koteihin odottamaan innolla maanantaita! Semmonen kevyt viikonloppu oli siis kyseessä. Heh.

Ens kertaan!

<3 Johanna

Kommentit

Suositut tekstit