3 vinkkiä opiskeluun!

Moikka!

Ihanaa alkanutta viikkoa! Viime postauksessani mainitsin mun ensimmäisen opiskeluvuoteni olleen hieman haasteellinen ja vaikka suurin stressi syntyikin siitä, että olin juuri muuttanut toiselle puolelle Suomea, heijastuivat vaikeudet myös opintoihin.

Näin kolmantena vuonna on kaikki taas kuitenkin hyvin. Opiskeluun on löytynyt paitsi motivaatiota, myös mulle sopiva rytmi, mitä tulee ajankäyttöön ja organisointiin.

Tässä postauksessa haluankin jakaa pari opiskeluvinkkiä näihin liittyen. Osalle nämä neuvot voivat olla itsestäänselvyyksiä tai toisaalta täysin tarpeettomia, mutta toivon, että jotkut saisivat niistä edes sitten inspiraatiota omien opintojensa suorittamiseen ja/tai suunnitteluun.


Pidemmittä puheitta, tässä ne siis tulevat:


1. Aikataulutus

Enkä nyt puhu vain to do -listoista, deadline-merkkauksista kalenteriin tai kurssien päällekkäisyyksien tsekkauksista (vaikka teen kaikkia kolmea edellä mainittua toki itsekin). Puhun ihan konkreettisesti ajasta. Mua on helpottanut ihan jokapäiväinen aikataulu: pyrin saapumaan yliopistolle kello 9 aamulla ja lähden neljältä iltapäivällä. Tämän syyslukukauden noihin aikaraameihin kuuluvat mulla myös luennot.

Pääpointti tässä on siinä, että kun opiskeluun käytettävä aika on selkeä, on myös vapaa-aika. Musta on aivan ihanaa tulla kotiin joka iltapäivä sillä mielellä, että koko ilta on aikaa harrastuksille ja muille opinnoista irrallisille asioille. 

2. Opiskelutila

Tämä ehkä liittyy hieman edelliseen siinä mielessä, että koen saavani eniten aikaan juuri yliopistolla opiskellessani. Jollekin toiselle sopiva tila voisi olla vaikkapa kahvila tai sitten keskittyminen on parhaimmillaan ihan kotosalla. Sielläkin asiaan voi vaikuttaa, lukeeko tenttiin mielummin mukavasti sohvalla viltin alla, vai pöydän ääressä pannullinen kahvia vieressä. Pitää siis miettiä, missä ja miten sitä on parhaimmillaan. Toki sopivia paikkoja voi olla useita ja fiilis vaihtua päivän mukaan.
3. Itsensä palkitseminen

Asetan itselleni tavoitteita sillä mielellä, että kun ne on saavutettu, palkitsen itseni jotenkin. Esimerkiksi kun olen kirjoittanut jonkin kurssin oppimispäiväkirjan, saan ostaa itselleni uuden huulipunan. Tai Hawajin pähkinä -makukahvia Rovakadun Mandragorasta. Tai uuden kirjan!

Palkinto jostain tehdystä työstä voi olla siis ihan mitä vaan. Täytyy sanoa, että aamupäivän ahertamisen jälkeen jopa lounastauko tuntuu usein palkinnolta. Tärkeintä onkin se, että palkinto on sellainen, jonka haluaa tekemisellään ansaita.Ja siinä se! Ei vaan, opiskeluun liittyviä neuvoja olisi varmaan annettavissa yhtä paljon, kun on opiskelijoitakin, mutta kokosin tähän nyt kolme henkilökohtaista ”perussääntöäni”. Toivon, että ne auttavat teitä siinä missä muakin tai ainakin innostavat keksimään niitä itselle sopivampia rutiineja, jotka vievät opinnoissa eteenpäin.


Toivotan teille myös mukavaa syksyn jatkoa ja - säästä päätellen - talven alkua!

Palataan taas!

- Minttu

Kommentit

Suositut tekstit