Kliseinen uudenvuodenpuhe

Opiskelijablogisti elinympäristössään

Näin vuodenvaihteessa ihmisillä on usein tapana kirjoittaa mitä muistoja viimevuosi jätti ja mitä odotuksia tai lupauksia on kullakin alkavalle vuodelle. Ihan yhtä kliseistä on päivitellä, kuinka oma Facebook-seinä täyttyy uudenvuoden päivityksistä. Kuluneen vuoden muistelussa ei ole lainkaan mitään vikaa, vaan päinvastoin on mukava lukea ihmisten ajatuksia ja katsella kuvia mieliin painuneista hetkistä. Uudenvuodenlupaukset herättävät myös paljolti näkemyksiä. Voihan elämässään tehdä muutoksen vuoden minä tahansa päivänä, mutta vuodenvaihtumiseen liittyy kieltämättä jännää symboliikkaa.

Kuluneena maapallon auringon kiertämiseen kuluvana aikana opiskelijan elämäni kotoutui Rovaniemelle. Kunnollinen talvi mahdollisti suksi- ja luistinaktiviteeteistä nauttimisen huhtikuulle saakka. Ahkeroin opintojen parissa pitkälle kevääseen ja otin muutaman kesäkurssinkin. Yksiä parhaita juttuja ovat olleet seikkailut luonnossa eläimiä ja kasveja tähyillen Meri-Porin rannoilla sekä Ounastunturin rinteillä. Syksyllä aloitin metsästysharrastuksen, jonka parissa on tullut vietettyä mukavia eräreissuja. Kaiken kaikkiaan vuosi on tuonut suuren joukon uusia naamoja. Olen saanut uusia ystäviä ja WhatsAppiini runsaan määrän ryhmäkeskusteluja. Vuonna 2017 tuli kuluneeksi sata vuotta isänmaamme itsenäistymisestä ja juhlavuosi tarjosi hyvin monenlaisia tapahtumia. Itsenäisyyspäivänä kavereitteni kanssa seisoimme kunniavartiossa ja nautimme juhlavan illallisen linnanjuhlia katsellen.
 
Näin syntyy ylpän blogi (kuva lavastettu)

Joululomalla pääsin näkemään kotipuolessa rakkaita perhettä ja sukulaisia sekä vanhoja hyviä ystäviä. Paluu Rolloon ja arkeen ei harmittanut, sillä täällä saan taas jatkaa arjen pakertamista yhdessä mahtavien opiskelijakavereitten kanssa. Joulun loppuminen sen sijaan harmitti hiukan. Saavuttuani kotikerrostalon pihalle istuin autossa kuunnellen, kun Jouluradio hiljeni loppiaisyönä. Tunnelmaa voisi tavoitella jälleen ensijouluna. Torttuja ja suklaata jää kaipaamaan, vaikka tulihan niitä nyt syötyä aikalaillakin. Perjantaina kävin katsomassa uuden Tähtien sota -elokuvan ja nyt ei mielessäni mitään muuta olekaan. Kaikkia ei tosin kiinnosta keskustella avaruusoopperan juonenkäänteistä, joten siirrän katseeni tulevaan.

Tuleva kevät näyttää opintojeni puolesta melko rauhalliselta. Syksyllä alkavat jo sivuaineet ja kandia saa ruveta raapustamaan toden teolla. Tällä hetkellä kaikki näyttää selkeältä ja tämä uudenvuodenpuhe alkaa olla lopuillaan. Mieleni tekisi sanoa vielä jotain fiksua. Täytyy fundeerata hetki... Uudenvuodenpuheesta tulee mieleen presidentti ja siitä jo tammikuun lopulla pidettävät vaalit. Muistakaa jokainen käydä äänestämässä!

Kommentit

Suositut tekstit