RAKASTU ROVANIEMEEN!

Heippa kaikille uusille, vanhoille ja ännännen vuoden opiskelijoille!

Mie olen Mirka, kansainvälisten suhteiden maisterivaiheen opiskelija ja tulen kirjoittelemaan tänne opiskelijaelämää -blogiin tästä eteenpäin. Lapin yliopiston käytäviä olen tallannut neljä vuotta ja alkavan viidennen vuoden kunniaksi hyökkäsin graduseminaariin ihmettelemään tulevaisuudessa häämöttävää valmistumista. Mie olen taivaanrannanmaalari, joka haaveilee matkasta maailman ympäri ja suuttuu lähes päivittäin Sipilälle ja kaikelle muulle maailman tarjoamalle vääryydelle.

Tässä meikän pärstä.
Neljän Rovaniemellä vietetyn vuoden aikana olen rakastunut syvästi. Rovaniemeen siis. Ensimmäiseksi haluankin kirjoittaa siitä, miksi juuri sinun siellä näyttöpäätteen toisella puolella, pitäisi alkaa uuteen pyörryttävään rakkaussuhteeseen, joka vie jalat alta ilta toisensa jälkeen ja pyörittää sukkia jaloissa niinkö naapurin Pentti tansseissa Leilaa.

Moni opiskelija pitää Rovaniemeä jonkinlaisena välivaiheena elämässään. Kaupunkina, johon tullaan opiskelemaan, laitetaan tutkinto pakettiin, kerätään kimpsut ja kampsut ja otetaan suunta kohti jotakin suurempaa.
Rovaniemellä on kuitenkin paljon enemmän annettavaa kuin putkitutkinto ja jokavuotinen kaamosmasennus.

Uudet, vanhat ja uusvanhat opiskelijat, antakaa Rovaniemen viedä sydämenne. Miepä kerron miksi.

Rovaniemi on kaupunkina kaunis kuin se kuuluisa sika pienenä. Kun lähdet aamulla lenkkeilemään joen varrelle ja nappaat kuvan usvassa kylpevästä Jätkänkynttilän sillasta, tykkäykset Instagramissa ovat taattuja.


Rovaniemellä on tilaa hengittää. Niinä päivinä, kun et ymmärrä edes tenttikirjasi otsikkoa, Rovaniemen luonto tulee enemmän kuin tarpeeseen. Stressitasot nousevat lukuvuoden kuluessa kuin Suomen velkamittari konsanaan, mutta Rovaniemen lähimetsät pitävät huolen, että pääset ulkoiluttamaan noita tiedon turruttamia aivojasi.

Rovaniemellä myös pääset kokemaan oikeasti kaikki neljä vuodenaikaa, joihin ei muuten täällä kuulu loskainen jouluaatto. Sen sijaan joulu sitten kuuluukin täällä kaikkiin neljään vuodenaikaan. Jos et tiedä mistä puhun, tulet kyllä huomaamaan.


Syksyllä ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä ruskan värit maalaavat Rovaniemen keskustaa myöten. Uskallan väittää, että Rovaniemellä syksy on kauniimpi kuin muissa Suomen yliopistokaupungeissa yhteensä.

Loppusilauksen jo valmiiksi upealle luonnolle antavat taivaalla tanssivat revontulet ja ainutlaatuiset auringonlaskut.


Rovaniemellä kaikki on lähellä. Tässä kaupungissa sie pärjäät pyörällä, jonka renkaissa on ilmaa. Pääset sillä ihan joka paikkaan, sillä joka paikka on lähellä. Paitsi talvella. Silloin tarvitset kenties jotain järeämpää kuin pyörän.

Rovaniemellä on myös kiireetöntä. Ostoskeskukset eivät ole täynnä elämänsä ohi juoksevia, toisiinsa törmäileviä ihmisiä, joilla on ainainen kiire. Joen varresta löydät aina jonkun ihmettelemässä maailmaa vailla huolen häivää. Siihen on hyvä istua viereen ja pitää itsekin välillä tuumaustauko.


Älä siis kiirehdi pois, vaan anna Rovaniemelle aikaa. Tutki sitä, kun täällä kerran olet.
Tämä kaupunki ei ole välivaihe, vaan keskimäärin viisi vuotta elämästäsi. Ota siitä kaikki irti.

Täällä on helppoa olla kotona.

Piristä syksyäsi ja rakastu. Tältä kaupungilta et saa sydäntäsi takaisin.

-Mirka

Kommentit

Suositut tekstit