Läpijuoksu muuttuikin täysipainoiseksi opiskelijaelämäksi


Hakiessani oikeustieteelliseen tiedekuntaan Rovaniemelle suunnitelmissa oli etäopiskelu, ajan viettäminen pohjoisessa niin vähän kuin mahdollista ja opintojen kiirehtiminen läpi niin nopeasti kuin mahdollista. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin tämä suunnitelma näyttää epäonnistuneen. Vaikka toista korkeakoulututkintoa tekevälle opintojen tehosuorittaminen olisi voinut olla perusteltua, en silti kadu hetkeäkään sitä polkua, joka parin vuoden aikana on johtanut tähän etappiin. Suunnitelmat eivät aina toteudu sellaisena kuin ne on visioinut, ja elämä voi heittää täysin odottamattomia mahdollisuuksia, joihin tarttuminen johdattaa kokonaan uusille teille. Fuksivuonna tarjoutunut mahdollisuus aloittaa ylioppilaskunnan julkaisun, Lapin ylioppilaslehden päätoimittajana, on osoittautunut sekä haastavaksi että mielekkääksi tekemiseksi jo kohta kaksi vuotta jatkuneen taipaleen ajan.Syksyllä 2014 aloittaessani opintoni minulle valkeni, että opiskelu täällä Lapissa voi olla muutakin kuin pelkästään tenttikirjojen parissa puurtamista. Yhteisöllisyys ja tekeminen niin ylioppilaskunnan, yliopiston kuin ainejärjestön parissa vie mennessään, jos sille on valmis antamaan mahdollisuuden. Erilaisia mahdollisuuksia on valtava määrä, eikä niihin kaikkiin osaa ottaminen edes olisi mahdollista yhden tai edes kahden tutkinnon puitteissa. Voin suositella Rovaniemellä tarjoutuvia mahdollisuuksia kaikille varauksetta. Jokaiselle löytyy jotain biletyksestä vaeltamiseen! Ainejärjestöissä voi osallistua muun muassa erilaisten toimikuntien kautta vaikkapa tapahtumien järjestämiseen jos varsinainen hallituspesti tuntuu liian aikaa vievältä. Nämä opiskelujen ohessa tapahtuvat aktiviteetit tarjoavat loistavan mahdollisuuden verkostoitua ja solmia läpi elämän kantavia ystävyyssuhteita.

Artiklan järjestämät syysvaellukset ovat olleet ikimuistoisia kokemuksia.

Lapin yliopisto on verrattain pieni yliopisto. Tämä pienuus on kuitenkin osoittautunut vahvuudeksi. Lämminhenkinen tunnelma ja yli tiedekuntarajojen yltävä yhteinen tekeminen, sekä helposti lähestyttävä henkilökunta ovat asioita, joita ei välttämättä kaikista opinahjoista löydä. Esimerkiksi tiedekuntaneuvostossa toimiminen on osoittautunut oivalliseksi kurkistukseksi tiedemaailman kulisseihin.

Opiskelu, jonka piti olla vain läpijuoksu uuden ammatin hankkimiseksi, onkin tuonut täysin uutta sisältöä elämääni. Vaikka välillä joutuu painimaan stressin ja aikataulujen kanssa, on täällä vietetty aika ollut kokonaisuutena huikea kokemus.

Luonto Lapissa on kaunista.

Vaikka kuljenkin kahden kodin väliä Oulu-Rovaniemi, ja pidän edelleen Oulua kotinani, on Rollo kuitenkin onnistunut tekemään vaikutuksen. Kaunis pieni kaupunki lähellä luontoa tarjoaa sekä virkistäytymismahdollisuuksia että vilkasta yöelämää. Esimerkiksi rakkaan valokuvausharrastuksen mielessä Rovaniemi on osoittautunut Oulua huomattavasti virikkeellisemmäksi paikaksi. Täällä komeat maisemat ovat minuuttien kävelymatkan päässä ja öisin voi päästä ihailemaan luonnon omaa valoshow’ta kirkkaiden revontulten muodossa.

Vastoin yleistä olettamusta, otollisin aika revontulien bongaamiseen on talven sijaan syksyllä.


Entäpä kuka minä olen? Olen kolmatta vuotta aloitteleva oikeustieteen opiskelija, joka on ennättänyt kuluttaa eri oppilaitosten penkkejä jo lähes 18 vuotta. Takana on jo yksi korkeakoulututkinto Oulusta. Median murroksen vuoksi medianomien työtilanne osoittautui kuitenkin vähemmän auvoiseksi, joten muutaman vuoden vaihtelevan työuran jälkeen veri veti kohti uusia haasteita. Toinen yrittämä tuotti toivotun tuloksen, ja oikeustieteellisen tiedekunnan portit avautuivat. Harrastan ahkerasti valokuvausta ja voipa minut joskus DAS:in kuntosaliltakin bongata. Kuten aikaisemmin mainitsin, vietän paljon aikaa Oulussa, jossa minua odottavat kotiin avopuolisoni, kaksi pientä koiraa ja kissa. Isona minusta tulee oikeustieteen maisteri, mutta tarkkoja suunnitelmia sen lisäksi vältän tekemästä. Ikinä ei voi tietää, minne polku lopulta johtaa.


- Matias

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit