Jumalalle kiitos joululomasta!

Alkukiireistä huolimatta joululomani täytti molemmat toiveeni: ehdin syödä ja nukkua paljon. Kavereita ja perhettäkin ehdin näkemään kerrankin kaikessa rauhassa. Televisiottomana TV:n katseleminen kotona oli jännittävää ja huonotkin ohjelmat kelpasivat katseltaviksi. Myös Angry Birdsin Star Wars -versio näytteli suurta roolia joululomallani. Tieni vei Rovaniemeltä Ouluun, Joensuuhun, Kontiomäkeen ja taas Ouluun, sitten Tampereelle ja taas Joensuuhun ja sitten takaisin Rovaniemelle. Hieman suunnittelemani äkkilähdön ottaminen peruuntui, mutta se ei haitannut kun eteläisemmässä Suomessakin oli niin lämmin sää. Uutena vuotena Tampereella nurmikko viheriöi siihen malliin, että tuntui kuin olisi ulkomailla ollut. Täytin myös pyöreitä vuosia: 29. joulukuuta elämäni ensimmäiset 20 vuotta tulivat täyteen. Täältä tullaan väkevät viinat!

Vuosi vaihtui Tampereella ilotulitusten ja kuohujuoman kera.

Vajaan neljän viikon tehokkalla lomailulla ehti todellakin palautua kaikesta opiskelustressistä. Oikeustieteen opiskelu tuntuu pakkopullan sijaan taas maailman mielenkiintoisimmalta. Loman lopuksi muistin taas innostua: minähän opiskelen oikeustieteitä, miten jännittävää! Paluu Rovaniemelle sujui mukavammin kun odotin. Minulle kävi kuten kesälomaltakin palatessa: löysin sattumalta Oulun rautatieasemalta iloisen oikeustieteilijän, jonka kanssa kotimatka sujui joutuisasti.

Nyt on hyvä aika taas ruveta pohtimaan opiskelijaelämään kuuluvia asioita. Ensimmäisen tenttini olen jo valinnut ja tänään aloitin lukemaan työ- ja sosiaalioikeutta. Edellisellä tenttikierroksella iso osa hylättiin ja kirjallisuutta on paljon, joten täytyy ottaa lukeminen tosissaan. Kesätöitäkin pitäisi alkaa katselemaan. Muiden oikeustieteilijöiden työelämäkeskeisyys (vai rahanhimo?) on tarttunut minuunkin ja nyt on kova tarve saada joku hieno kesätyöpaikka. Päätavoitteeksi asetin kuitenkin päästä edes joksikin aikaa edes johonkin työhön. Kesätyötäkin välttämättömämpää olisi saada uusi kämppä, kun nykyinen puretaan kesällä. Uskon ja toivon, että kesäkuussa Rovaniemellä on vapaita asuntoja, joihin opiskelijoilla on varaan. Suuri toiveeni on päästä halpoihin opiskelija-asuntoihin yliopiston läheltä.


Kommentit

Suositut tekstit