Silliä ja kuravelliä

Se on täällä taas, nimittäin Radio Säteily! Vuoden 2012 Säteily tarjoaa taas kaikenkarvaista ohjelmaa kaikenkarvaiselle/-karvattomalle kuuntelijakunnalle, ohjelmiston kartoittuessa menevän musiikin soittamisesta salaliittoteorioihin pureutumiseen. Radiolla on luonnollisesti sponsorinsa, mutta rahoitus ei riipu kuuntelijoista ja tekijöillä on täysi valta ohjelman sisällön suhteen, joten kuukauden ajan kannattaa siirtyä taajudelle FM 104.4, jos erikoisempi korvaherkku kiinnostaa.

Vaikka radio starttasi kohtalokkaana huhtikuun ensimmäisenä päivänä, se ei ole aprillipilaa vaan täyttä totta. Mikä taas tuntuu julmalta pilalta, on kesätöiden hakeminen Rovaniemellä. Paitsi että geneeristen työhakemusten tekeminen on äärimmäisen suolaista hommaa, oman alan kesätöistä on turha haaveilla ensimmäisen vuoden jälkeen. Media-alalla kesätyöt on yhtä kaukaa haettu ajatus kuin normaali palkkatyö vuoden ympäri. Kaiken lisäksi patologinen laiskuus ei käy eduksi kesätyöpaikan hakemisessa (tarkkaan lukevat voivat kuulla itseironista hykertelyä).

Joskus olen lukenut ja saannut kuulla, että työhakemuksen tai ansioluettelon kirjoittaminen on kuin horoskooppia ennustaisi. Itseä tulee kehua maasta taivaisiin ja tekstiin sisällyttää tottakai ne kuvaukset, joiden perusteella vaikutat samaiselta tummalta ja salaperäiseltä prinssiltä, jonka vesimies ja skorpioni kesällä tapaa. Ja joka ainoa piskuinen ansio lyhyen elämän ajalta on suotavaa sisällyttää. Mainitsinko, että kolasin talvella 2004 kotipihan? Onneksi voi aina mennä siivoamaan, että voi pitää kämpän.

Tästä hipiää kirvelevästä urkasta huolimatta kevät on saapunut myös Lappiin ja pakkasukko ainakin tilapäisesti karkoitettu, mutta varaan oikeuden sanojeni syömiseen, mikäli takatalvi yllättää. Ihmisillä on kevättä rinnassa ja koululaukku heitetään pikkuhiljaa naulaan kesäteloille. Ei siis kannata liikaa masentua katkerasta äkinästäni, vaan välttäkää turhaa stressaamista ja hoitakaa kevät lukukausi kunnialla loppuun. Hyvää alkavaa kevättä!

Säteilystä löydät lisää tietoa sekä nettiradion täältä: http://www.sateily.com/index.html

Kommentit

Suositut tekstit