Oikkarifuksin syksyn aloitus

Syksy alkoi tiistaina 31.8. kun kokoonnuimme luentosali kolmosessa kaikki vuonna 2011 Lapin Yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa aloittavat. Jännitys oli edellisenä päivänä ja aamuna valtava. Lähes samanlainen kuin vuonna 1994 kun menin ensimmäiselle luokalle. Muutaman tunnin kuuntelimme luentoja ja uutta asiaa tuli valtavasti. Tuntui että kaikki katselivat toisiaan ujosti ja miettivät mistä kukin on peräisin ja muita vastaavia asioita. Tässä vaiheessa ei vielä uskaltanut jutella kenellekään. Seuraavaksi meidät jaettiin tutor-ryhmiin ja oman tutor-ryhmän kanssa tutorimme Riinan johdolla aloimme tutustua toisiimme ja tarkemmin Lapin Yliopistoon. Tässä vaiheessa uskalsimme hieman jo jutellakin toisillemme. Selvisi, että kukaan muista kahdeksasta ei ole Rovaniemeltä alunperin. Muutama oli Itä-Suomesta, Tampere-Helsinki ja siitä välistä oli myös muutama. Pian Riina ilmoittikin jo illan baarikierroksesta. Varttia vaille seitsemän kokoonnuimme Lordi-aukiolla ja fuksikapteenit antoivat seitsemältä luvan lähteä metsästämään pisteitä joukkueille. Meitä lähti kuusi meidän tutor-ryhmästä kierrokselle mukaan ja siellä tutustuttiinkin enemmän jo toisiimme. Huomasin heti ensimmäisenä päivänä että Artiklassa otettiin kaikki uudet fuksit lämpimästi avosylin vastaan. Myös toisiamme kohtaan kaikki olivat todella ystävällisiä ja kaikki juttelivatkin keskenään ja tutustui innolla uusiin opiskelukavereihinsa. Seuraavana päivänä käytiinkin uusien kavereiden kanssa syömässä yliopistolla lounas ja tutustuttiin taas uusiin ihmisiin. Loppuviikko oli orientoivia opintoja ja perjantaina tiedossa oli mökkikeikka ja varjoavajaiset Tivolissa. Hullu meno Artiklan bileissä; ihania ihmisiä ja tutustuminen jatkui. Seuraavalla viikolla pääsimmekin jo hieman opiskelujen makuun Johdatus akateemisiin opintoihin - luennoilla. Tiistaina oli erittäin hyödyllinen Lakimiesliiton infoluento ja sen jälkeen oli Lakimiesliiton iltatilaisuus. Keskiviikkona oli fuksiaiset. Ohjelmaan kuului muun muassa fuksikaste Kemijoessa. Meidän ryhmän teema oli Pirates of Caribbean ja teemaan kyllä panostettiinkin. Varsinkin meidän ihana Riina-tutor. Perjantaina kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta ratkaisi finaalissa paremmuutensa. Saimme ylivoimaisesti parhaat pisteet, mutta kärsimme niukan tappion finaalissa. Tosin ryhmästämme oli puolet estyneitä saapumaan paikalle ja lisäksi tappiota perustelimme tietenkin tuomaroinilla.

Siihen loppuikin sitten se alun juhliminen ja alkoi keskittyminen opintoihin. Itse haalin hirveän kasan kursseja syksylle ja pari viikkoa niin olinkin jo tenttimässä 1500 sivun kauppaoikeutta. Aika on kulunut erittäin tehokkaasti kouluhommien parissa. Alussa on paljon kursseja esimerkiksi Lakimiehen ammatilliset mallit (pakollinen), Tietotekniikan perusteet (valinnainen) ja Akateemiset opiskelutaidot (valinnainen) joissa saa hakata ihan kunnolla tätä tietokoneen näppäimistöä, jotta saa kaikki tehtävät tehtyä. Loppusyksy on enemmän lukemispainotteista sitten. Puolentoista viikon päästä on Prosessi 1, johon pitäisi alkaa lukea. Tai olisi pitänyt todellakin jo… Aikaa on mennyt kovasti vaan noihin äsken mainittuihin kursseihin.

Itse hain Lapin yliopiston lukiotutoriksi ja messuesittelijäksi. Oltiinkin 12.-13.10. Oulussa Eteenpäin- messuilla esittelemässä opinahjoamme ja meitä oli siellä lähes kaikista tiedekunnista, joten tehtävänäni oli ennemminkin jututtaa oikeustieteisiin hakijoita ja vastailla heidän kysymyksiin.

Rovaniemellä on erittäin hyvä puoli se, että on luonto lähellä. Viikonloppuna olimme Korvatunturilla vaeltamassa. Oli helppo lähteä kun matkaa oli vain noin 300 kilometriä ja olimme Savukosken perukoilla, Joulupukin kotipaikalla. Vaikka Rovaniemi on pieni kaupunki, siellä kuitenkin on myös se kaupungin hälinä ja kiire, jota oli ihana karata viikonlopuksi karkuun Lapin erämaihin. Savukoski on Suomen harvimmin asuttu kunta, jossa on asukkaita neliökilometriä kohti vain 0,18 Sen kyllä huomasi, paluumatkalla saimme ajaa 70 kilometriä ennen kuin tuli ensimmäinen auto vastaan. Maastossakaan ei viikonlopun aikana tullut vastaan kuin kaksi tyttöä. Nukuimme autiotuvassa, jossa sitten oli pari metsästäjää myös. Metsästäjät olivat karhujen toivossa liikenteessä. Aurinko paistoi ja ilma oli plussan puolella hieman, mutta maa oli jäässä. Ihanan rentouttava viikonloppu, jossa sai kyllä koulukiireet pois mielestä.

Kommentit

Suositut tekstit