Viikko kuosina


Mitenpä sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelija voisi paremmin kertoa viikostaan kuin perinteisen raitakuosin muodossa!


Torstai
Aamu alkoi OPS-työryhmän kokouksella. Ensimmäinen haaste oli löytää paikalle – lopulta kokoustila löytyi kolmien eri portaiden takaa kolmannesta kerroksesta kulman taakse piilotetun oven takaa. Kahvin siivittämä keskustelu oli kiivasta ja uuden OPS:n moduuleita ja kurssiotsikoita viilattiin intohimoisesti.

Perjantai
Jatkoin kankaanpainantaa tekstiilimuotoilun kurssilla. Herkullisen värisiä pilttipurkkeja on kerääntynyt laatikoihin jo aika monta, mutta tänään päädyin klassiseen valkoiseen peittoväriin tummansinisen kaveriksi, tuntuivat sopivan mukavasti pellavaiseen kankaan kanssa. Pidän painokangassalin tunnelmasta. Meneillään on samaan aikaan kolme salin tiloja käyttävää kurssia, joten tunnelma on välillä aika tiivis! On kuitenkin innostavaa kun kerrankin saa kyynärpäät kangasvärissä touhuta ja ympärillä työskentelee muitakin, näkee miten siistejä juttuja naapureilla on syntymässä.

Lauantai
Aamulla kävimme partiolaisten kanssa Pilkkeessä! Rakennus itsessään oli kiintoisa (miten hienot lattiat!) ja lapset olivat kovin innoissaan ainakin metsäkaraokesta ja eksymissimulaattorista. Aamulla kurkkua kutitellut flunssa kehkeytyi iltapäivällä koomauttavan voimakkaaksi, joten päädyin suosiolla skippaamaan tiedekunnan pikkujoulut ja hengailemaan viltin alla mustaherukkamehumukin kanssa.


Sunnuntai
Parantelin flunssaa kanasopan voimin, ajatuskapasiteetti ei oikein riittänyt kouluhommiin vaikka kaikennäköistä tekemistä olisi kyllä ollut ja kandia varten keräillyt kirjapinot katsoivat syyttävästi pöydännurkalta. Keskityin siis luonnollisesti katsomistaan odottaneisiin TV-sarjoihin. Emilian viimeviikkoinen kirjoitus stressistä opiskelijan kaverina oli hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on muistaa pitää huolta omasta jaksamisestaan – ei kannata minun tavoin odottaa, että keho joutuu muistuttamaan työehtosopimuksista lakkoilemalla.

Maanantai
Nenäsuihkeen ja kurkkupastillien voimin oli raahauduttava Pöykkölään luennolle ja noutamaan perjantaina kuivumaan jäänyt kangas. Piirtelin myös poikkileikkauskuvia suunnittelemastani ensiapulaukusta, johon kyseinen kangas on tulossa. Laukkuun tarvitsin lisäksi verkkokangasta, jota en ollut ehtinyt hakea kaupasta. Pöykkölän tilkkuvarastoista ei kuitenkaan löytänyt senttiäkään, joten illalla suunnittelin jo purkavani vanhan verkkokankaisen pyykkikorini protokappaletta varten.

 
Tiistai
Nenä oli edelleen tukossa ja nenäsuihke lopussa, mutta olo oli jo hieman parempi ja ajatuskulkukin alkoi normalisoitua! Iltapäivällä oli palaveri Lapin ammattiopiston ompelijoiden kanssa. Marssin paikalle pyykkikori kainalossa, mutta opettaja lupasi että LAO:lta löytyy sitäkin lankojen ja vetoketjujen lisäksi. Proton ompelu voi siis alkaa, jes!

Keskiviikko
Päivän ohjelmassa oli väri- ja kuviomaailman ideointia yritysviestinnän kurssin ryhmätehtävää varten! Työparinani oli teollisen muotoilun opiskelija, palaveri meni osin Photoshop-kikkojen vaihteluksi. Piirsin myös puhtaaksi ensiapulaukun kaavoja. Tätä postausta illalla askarrellessa pohdin kuinka vähän tämä viikko oikeastaan vastaa keskimääräistä sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijan kouluviikkoa – oikeasti tietokoneen näytön kelmeässä kajossa ja massaluennoilla istutaan vähän useampia tunteja. Kurkkupastillit loppuivat tänään, onneksi flunssakin vaikuttaa viimein hellittäneen!

 
Loppuun vielä joululahjavinkki: Tue paikallisia tekijöitä ja nuoria suunnittelijanalkuja! Yksilöllisiä joululahjoja ja vähän tätä jouluisampia kuoseja voi shoppailla vaikkapa TTK:n opiskelijoiden taiteilijayhteisö Kalton Taidebasaarissa (29.11. klo 12–16 Rotkolla eli Siljotie 2:ssa) tai Korundin joulumyyjäisissä (29.-30.11. klo 11-16) tai LYY:n Designpuodin Joulutorilla kauppakeskus Revontulessa 8.-20.12.!

Kommentit

Suositut tekstit