Ken sai kesätyön?

Edelliseen kirjoitukseeni viitaten, moni opiskelija on varmasti viettänyt levottomia öitä miettien ensi kesää ja sitä, mahtaako sitä päästä töihin vai ei. Moni tuhahtaa tässä kohtaa, että kyllä niitä töitä tekevälle riittää, mutta Rovaniemikin on pieni kaupunki, ja opiskelujen ohelle töiden löytäminen on vaikeata. Allekirjoittaneellakin meni melkoisesti aikaa, ennen kuin onnisti ja sai säännöllisen epäsäännöllisiä töitä. Töille ei kuitenkaan parane sanoa ei, suhteilla voi saada yllättävän monia kontakteja ja mahdollisuuksia työelämään tulevaisuudessakin.

Jos tällä kertaa ei tärpännyt kesätöiden suhteen, tai sinusta tuntuu, että saattaisit mielummin tehdä jotain muuta kuin siivota toimitiloja (kaikkia kunnia tässä kohtaa siivojille!), niin varteenotettava vaihtoehto löytyy kesäopinnoista. Kohta alkavat olla ne hetket, kun Kelalle voi tehdä hakemuksen kesäopintotukea varten, eikä välttämättä tarvitse lähteä kolkuttelemaan sossun luukulle. Omat kokemukseni kesäopinnoista ovat pelkästään hyviä: tarvittavat opintopisteet tehdään kesän aikana, ja tuen voi nostaa joko koko kesältä tai pelkästään esimerkiksi kesäkuulta. Kesällä lukeminenkin on ehkä hieman kivempaa, sitä kun voi harrastaa esimerkiksi rannalla aurinkoa palvoen,jäätelön sulaessa hyppysiin.Kesällä voi panostaa esimerkiksi sellaisiin kursseihin tai kokonaisuuksiin, jotka ehkä muuten jäisivät tekemättä tai jotka eivät varsinaisesti kuulu omiin opintoihin, mutta kiinnostavat silti. Tai sitten olla todella tehokas ja paukuttaa oman pääaineen/sivuaineen opintoja, miten vain.

Itse olen menossa jälleen, kahdeksatta kertaa istuttamaan metsää. Mukavaa vaihtelua kirjastolla, luennolla tai kämpillä istumiselle. Oman alan töitä on hieman nihkeää hakea vielä tässä vaiheessa, kun kandiaan ei ole vielä saanut aikaiseksi, mutta ehkäpä ensi kesänä muistaisin hakea harjoittelutukea ja tehdä harjoittelun kesällä. Vaihtoehto sekin, eikä yhtään pöllömpi. Harjoittelupaikka voi poikia myöhemmin tulevaisuuden kesätyöpaikan, tai jopa ihan vakkaripaikan valmistumisen jälkeen.

Kovin kesäiseltä ulkona ei vielä näytä, ja saa nähdä millaisessa tuulessa ja tuiskussa sitä vappua vietetään. Kumminkin, vappu tulee taas ja ottakaa ihmeessä ilo irti vielä ennen kesälaitumille (tai niihin töihin) kirmaamista!

Kommentit

Suositut tekstit