ROVANIEMEN OPISKELIJAKESÄ


Toukokuu on opiskeluvuoden loppusuora ja lähtölaskenta pitkään odotettuun KESÄÄN! 

Kesä – vaikka kesälomasta puhutaankin – voi olla paljon muutakin. Joku aloittaa kesätyöt, joku tekee kesäopintoja, joku suorittaa harjoittelua ja joku lomailee. Merkittävä määrä opiskelijoista kaikkoaa Rovaniemeltä joko töiden, ystävien tai seikkailun perässä muualle kesäksi, niin tein itsekin kahtena ensimmäisenä kesänäni. Mutta mitäpä jos jäisikin Rolloon kesäksi?

Rovaniemen kesä on yksi taianomaisimmista kokemuksista koskaan! Yötön yö on maineensa veroinen ja sen upeus korostuu varsinkin, jos saa ottaa loman kannalta ja unohtaa kellon kokonaan. Niille, jotka nauttivat pimeästä esim. nukkuessaan, suosittelen pimennysverhoja! Itse rakastan kesän valoa niin paljon etten pidä verhoja kesäisin kiinni juuri koskaan.

 

Tässä kaupungissa myös riittää tekemistä! Urheilun nälkäisille maailma on auki, kun pyöräilemään ja lenkkeilemään pääsee minne vain ja kaikki luontoreitit ovat auki! Elämyksiä voi hakea Ounasvaaran kesäkelkkaradalta (aion itsekin käydä tänä kesänä 1. kertaa!) tai vaikka sup-lautailun tai kalastuksen parista. Kesä 2021 on myös erityisen jännittävä koska Rovaniemen Ounaspaviljongille avataan Midnight Sun Wake eli wakeboarding ja vesihiihtorata! En malta odottaa!

 

Kulttuurin parista löytyy myös nähtävää, kuten tänä kesänä 25 vuotta täyttävä Konttisen kesäteatteri! Tämän kesän ohjelmistossa nähdään Ronja Ryövärintytär musiikkinäytelmä. Rovaniemen taidegalleriat ja museot pistävät myös parastaan kesäisin, joten pistäydy sadepäivän ratoksi vaikka Korundiin!


Omat Rollo-kesäni ovat yleensä koostuneet hyppysellisestä kesätöitä, tujauksesta kesäopintoja, ämpärillisestä ystävien kanssa vietettyä aikaa ja ripauksesta kaikkea mitä sää suo! Odotetuimmat hetket kesässäni ovat viimeisen kesäesseen palautus, juhannusmökki Rollo kamujen kanssa, loputon piknik Arktikumin rannassa ja se kun parvekepuutarhassani kaikki on alkanut kasvaa. 

 

Käyn joka kesä myös ”kotikotona” eli vanhempieni luona kylässä kesäisin ja moikkaamassa ystäviä muualla, kun aikaa on kesällä paremmin kuin talvella. Se on mahtavaa, mutta kun on kerran päässyt Rollo-kesän makuun, ei ole takaisin paluuta, Rollo-kesä on rakkautta. Ja vaikka kesä olisi täynnä vaikka mitä kommervenkkeja, niin yksi on ainakin ehdoton: jäätelöä Kirkkolammen kioskilta ja Cafebar 21:n Sugarista!


Jos vietät ensimmäistä kesää Rovaniemellä, etkä tiedä vielä miten käyttää vapaa-aikasi, nappaa tästä valmis Rollo-kesä-ämpärilista! 


Ihanaa kesää missä ikinä sen vietättekin! 


<3 Johanna, TTK


Kommentit

Suositut tekstit