Takaisin pelikentille


Hei vaan! 

Tervetuloa lukemaan ensimmäistä blogitekstiäni. Jos olet kiinnostunut siitä kuka olen, voit lukea esittelyni profiilistani. Kuvat saa klikkaamalla isommaksi.

Syksyni lähti yhtä räväkästi käyntiin kuin viime vuonnakin. Jostain syystä olin ajatellut, että nyt kun olen ”vain” tutorina, voin keskittyä heti syksyn alusta asti opiskeluun.  Onneksi tajusin olla ottamatta mitään tenttiä heti alkuun, koska eihän se ihan niin mennyt kuin olin ajatellut.

Kun lähdin yliopistolle sinä päivä, jolloin tutorit esittäytyivät fukseille, tajusin että minua jännittää enemmän kuin omana ensimmäisenä päivänäni. Tsemppasin itseäni kuitenkin sillä, että suurinta osaa fukseistakin jännittää ja minulla on kuitenkin selkeämpi käsitys siitä, mitä olen tekemässä. 

Tutorhommat lähtivätkin hyvin käyntiin. Pidettiin virallista ohjelmaa kaikkien kanssa ja epävirallisempaa ohjelmaa niiden kanssa jotka siihen halusivat osallistua. Perinteisellä baarikierroksella tutustuttiin toisiimme paremmin ja fuksiaisissa olimmekin jo loistotiimi! Fuksiaisten teema oli käsittämätön: Extreme – tänään lähtee lapasesta. Se takasi sen, että kaikkien joukkueiden teemat olivat aivan erilaisia. Me lähestyimme fuksiaisia vauvateemalla: fuksit olivat vauvoja ja tutorit äitejä. Asuja varten kävimme ostamassa muun muassa aikuisten vaippoja. Meidän pettymykseksi ne olivat ohuita ja niistä näkyi aika paljon läpi, joten jouduimme tunkemaan vaippoihin muun muassa kokonaisia lakanoita. Vaippojen lisäksi vaaleansininen teurastajaessuni keräsi kehuja. 

Äidit ovat ylpeitä lapsistaan! Kuva: Ilkka Ruuska

 Fuksiaisten finaalin teema oli jo selvästi rajatumpi: Lady Marmelade. Tyttöjen toivottiin siis pukeutuvan hyvin paljastavasti ja tämä toive hyvin pitkälti toteutuikin. Pojille teema oli kuitenkin epäselvempi. Osa ratkaisi sen pukeutumalla herrasmiehiksi, osa pukeutumalla naisiksi. Perinteiseen tapaan muutamia oli jo fuksiaisten aikaan sairaana ja fuksiaisten finaalin aikaan jo melko moni sairasti syysflunssaa. Paikalle selvinneet pitivät onneksi hauskaa heidänkin puolestaan!

Artiklan toimitiloissa finaalifiiliksissä.

Ainejärjestömme Artikla nimesi fuksibileiden sarjansa osuvasti Fuksihärdelliksi, sillä melkoista härdelliähän se taas oli. Virallisten ja epävirallisten tapaamisten järjestely, pukujen suunnitteleminen, jatkuva uusin ihminen tutustuminen ynnä muu vaati aikaa ja voimia myös tutorilta. Onneksi se kaikki oli sen arvoista vaikka kilpailuja ei voitettukaan!

PS. Useampi ei-oikeustieteilijä on kysynyt minulta, että onko oikeustietelijöiden bileet oikeasti niin hurjia kuin huhutaan. Näin Artikla mainostaa lokakuussa järjestettävää kansainvälistä viikkoaan: http://www.youtube.com/watch?v=tDd4pPsqa3Y


Kommentit

Suositut tekstit