Joulufiiliksiä

Yliopiston käytävät näyttivät tyhjenemisen merkkejä jo viimeistään viime viikon alussa. Joululoma oli alkamassa ja suurin osa opiskelijoista matkasi kotipaikkakunnalleen sitä viettämään. Usealle kyseessä oli ensimmäinen kerta kesän jälkeen kun ehti kotipaikkakunnalleen, joten varmasti joululoma on erittäin odotettu. Loman odotusta oli aistittavissa tunnelmasta ja muun muassa opiskelukavereiden Facebook-päivityksistä.

Opiskelijat lähtivät ja lähtevät, mutta sen sijaan ulkomaalaiset matkailijat ovat täyttäneet kaupungin. Kaupungilla kulkiessa tuntui, että kuuli enemmän vieraskielistä puheensorinaa kuin suomea. Keskiviikkona 14. joulukuuta Iltalehdessä oli juttu kuinka Rovaniemi on yksi maailman parhaista joulukohteista. Sen mukaan useat maailmanlaajuiset julkaisut ovat nostaneet Rovaniemen ja napapiirin maailman parhaiden joulukohteiden joukkoon. Hienoa! Voi tuntea oikein ylpeyttä opiskelu- tai kotikaupungistaan. Itselläni toinen vanhemmistani asuu Rovaniemellä, joten olenkin tullut aina ennen etelästä joulunviettoon Rovaniemelle. Olen viettänyt siis kaikki menneet 24 joulua Rovaniemellä ja ikinä ei ole tarvinnut pelätä edes mustaa joulua, vaan lunta ja ihanaa joulunrauhaa on kyllä riittänyt. Säätietojen mukaan sama jatkuisi myös tänä vuonna. Ei ihme siis että Rovaniemi on niin suosittu joulukohde. Lumi kuitenkin kuuluu jouluun suurimman osan mielestä. Omalta kohdaltani tänä vuonna joulusta tulee erilainen joulu. Tulen viettämään ensimmäistä kertaa joulun Etelä-Suomessa. Ainakin säätietojen mukaan pääkaupunkiseudulla on jouluaattona +3 ja vesisadetta. Tällä hetkellä jo hieman mietityttää tuo valintani. Vanhempani ja sisarukseni viettävät joulun yhdessä Rovaniemellä ja olen kaukana perheestäni. Mutta se on ehkä hyvä että kokeilee jo jonkinlaista muutakin joulunviettotapaa. Ehkä sitä sitten osaa arvostaa tuota joulua Rovaniemellä jos tämä ei sitten tuntunutkaan kunnolliselta joululta.

Vielä olisi yksi harjoittelupäivä ennen joululomaa, joten olisi syytä mennä nukkumaan. Opiskelijat levätkää oikein hyvin, että jaksatte palata sitten opintojen pariin kevään puolella reippain mielin. Ja syökää hyvin. Oikein rauhallista ja ihanaa joulua kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit