Lukutaito, ala-asteella opittu ja sittemmin unohdettu taito?

Hyvin moni oikkari-fuksi palautettiin saman tien kylmästi maan pinnalle ensimmäisessä tentissä (mukaan lukien allekirjoittanut). Tulosten tullessa unohtui viimeistään se hyvä fiilis siitä kuinka on päässyt sisään oikeustieteiden tiedekuntaan. Tiedekuntaan, jonne pääseminen on erittäin työlästä, vaativaa ja arvostettua. Prosessioikeuden tentti oli siis suurimmalle osalle ensimmäinen aineopintotentti. Tentin ensimmäinen kysymys vaikutti helpohkolta, piti valita että onko väittämä oikein vai väärin. Itse väittämätkään eivät olleet mitään ylitsepääsemättömiä. Loput tehtävät olivat esseitä. Tentin jälkeen oli ihan ok fiilis, kunnes juteltuamme lukutaitoiset opiskelijakaverini totesivat, että jos oli ensimmäisessä tehtävässä jättänyt ottamatta kantaa väittämän oikeellisuuteen, eli jättämällä kohdan tyhjäksi, niin sai yhden miinuspisteen. Itse jätin tyhjäksi muutaman kohdan, joten se siitä sitten. Lisäksi tuli todettua näin epävirallisen katugallupin perusteella, että lähes puolet siis eivät lukeneet tehtävänantoa. Eli ei me ehkä olla niin fiksuja, mitä voisi luulla, mutta onnittelut tentin läpäisseille. ;)

Varmasti monella kävi pieni epätoivo mielessä kun kaksi ensimmäistä kuukautta takana ja ensimmäisestä tentistä heti hylätty. Itse olen saanut kauppaoikeuden suoritettua syyskuussa joten se nyt hieman lievittää sitä omaa ”hätää”, että saako varmasti opintopisteitä tarpeeksi kasaan. Harmittaa se nyt kuitenkin, varsinkin kun seuraava yritys on vasta tammikuun lopussa. Lisäksi pääsin suorittamaan oikeusnotaari-tutkintoon sisällytettävää harjoittelua ja sen vuoksi olen kerran tai pari viikossa oikeudessa seuraamassa istuntoja ja en nyt hyödy näistä mitenkään ajatellen tuota prosessioikeus kakkosta. Siihen kuuluvia pakollisia käräjäoikeuden ja hovioikeuden istuntoja voi alkaa suorittaa vasta kun prosessioikeus ykkönen on suoritettu. Noh, tyhmästä päästä kärsii koko ruumis vai miten se meni.

Ehdin jo hetken iloita lumesta ja joulun tulosta. Toisin kuitenkin kävi, lumet ehtivät olla hetken maassa ja sitten ne sulivat pois. Talvi on niin kaunista aikaa, varsinkin täällä Lapissa, kun maisema on puhtaan valkoinen. Ja kaipasin niin kovasti valoa pimeyteen.

Tänään huomasin että viimein oli tullut osa kevään kurssitarjonnasta WebOodiin, huominen päivä alkaakin sitten sillä että hion kevään lukujärjestyksen kuntoon. Ilmoittautuminen alkaa tosin vasta 7.12.

Kommentit

Suositut tekstit