Tuleva ''matkailun maisteri''

Hui, onpas tämä fuksivuosi mennyt nopeasti!

Muutamat teistä ovat toivoneet minulta postausta omasta pääaineestani Matkailututkimuksesta. Näin fuksivuoden lopulla olen saanut kattavan käsityksen mitä minusta voi tulla, ja minkälaiset valmiudet opiskeluni antavat minulle. Silti tulee päiviä, jolloin epäilen, että parinkymmenen vuoden päästä toimin safari-oppaana Lapissa (maybe not).


Mitä on matkailututkimus?

Matkailututkimusta pääaineena voi opiskella vain täällä Rovaniemellä. Matkailututkimuksen opinnoissa perehdytään matkailuun ilmiönä ja tutkitaan sitä monesta eri näkökulmasta. Suurin painopiste on matkailun vastuullisuudessa, johtamisessa ja uuden tiedon tuottamisessa. Ensimmäisen vuoden kursseilla olemme ottaneet matkailun laajan kentän haltuun. Kurssien suoritusmuodot vaihtelee tenttien, ryhmätöiden, esseiden, referaattien ja oppimispäiväkirjojen välillä. Meitä aloittaa vuosittain noin kaksikymmentä, joten ryhmä on yhteisöllinen ja koko ainejärjestö on meille kuin toinen perhe <jvsydän3Voiko valita sivuaineita?

Opiskeluun liittyy kiinteästi sivuaine opinnot, jotka piti valita heti syksyllä. Se tuli aika yllätyksenä, sillä luulin sivuaineen valinnan olevan vasta tulevaisuuden murhe. Pienien ongelmien kautta valitsin markkinoinnin ja olen tykännyt. Markkinoinnin lisäksi sivuaineeksi voi valita mm. kulttuurihistorian, johtamisen, politiikkatieteitä, kasvatustieteitä, sosiologiaa, soveltavaa psykologiaa, mediakasvatusta tai esimerkiksi palvelumuotoilua. Vaihtoehtoja on paljon!

Mikä minusta voi tulla isona?

Tätä kysytään aika paljon ja usein en itsekään tiedä vastausta. Osaan vain kertoa, että opintoni valmistavat minut monipuolisiin tehtäviin, sillä matkailututkimus on niin poikkitieteellinen ala, että voin papereillani hakea ties minne töihin. Henkilökohtainen haave olisi toimia sisällöntuottajana matkailualalla. Opinnot antavat myös valmiudet vaikka johtajaksi asti.


Viimeisen postauksen myötä haluan toivottaa kaikille ihanaa kesää ja toivottavasti törmäillään Rollossa!

Taija, student of the tourism research

Kommentit

Suositut tekstit