Muutoksia

Näin ensimmäisen oikisopiskeluvuoden päätteeksi voisin kirjoittaa koosteen esimerkiksi tämän vuoden lukuisista tapahtumista, joissa olemme päässeet tutustumaan alaamme. Opiskelun ohella olen osallistunut oikeustieteelliseen ruumiinavaukseen, oikeuspsykiatrian laitoksen ekskursioon, Lakimiespäiville… Näiden mielenkiintoisten tapahtumien katsauksen sijaan ajattelin kuitenkin kertoa, kuinka mennyt opiskeluvuosi syystä tai toisesta näkyy arkeni asioissa. Opiskelijaelämähän on kuitenkin suurimmaksi osaksi sitä tavallista arkea. Tässä muutamia huomioita, jotka tulevat mieleeni työpöytäni ääreltä ympärilleni katsoessani:

1. Kukkienhoito on alkanut kiinnostaa
Jostain syystä kasvien ja kukkien kasvattaminen on alkanut tänä vuonna kiinnostaa minua. Tämä johtuu ehkä omasta ikääntymisestä tai siitä, että välillä kaipaan ihan konkreettisia harrastuksia. Joskus aamukiireessä pitää juosta vielä ovelta takaisin avamaan verhot ja siirtämään kasvit päiväksi ikkunan eteen kunnolla valoa saamaan.



2. Haalarien väri on vaihtunut
Ensin kirkkaanpunaista, sitten dollarinvihreää ja nyt bolognanpunaista… Haalarien väri vaihtuu opiskelualan vaihtuessa. Haalarit ovat helppo asu ja niiden ansiosta vaatekriiseiltä vältytään. Tulisipa tätä helppoa asua käytettyä useammin, jotta haalarit eivät jäisi pelkkien vappuhousujen asemaan.



3. Täkki on muuttanut sohvalle
Opiskelupäivien iltoina on ihana päästä omalle sohvalle ja kääriytyä täkkiin katsomaan vaikkapa Emmerdalea. 😊 Täkki näyttääkin muuttaneen tänä vuonna sohvalle pysyvästi.



4. Koiraystäviä ei enää ole
Ikävä muutos on, että tämän kevään jälkeen näistä kavereista ei ole enää ketään. Koiraystävien tärkeyttä kuvaa hyvin muuten sekin, että opiskelijatalossani ainoa nimeltä tuntemani naapuri on heikäläisiä.

Luna, Usva ja Hertta

5. Kirjat ovat paisuneet
Tentteihin luettavat kirjat tuntuvat aiempaan verrattuna paisuneen. Oikeustieteen opiskelussa luettavaa on paljon, ja opiskelussa on opeteltava aikatauluttamaan lukuprojekti, jotta tenttialueeseen ehtii perehtyä.



6. On taas kevät!
Ikkunasta näkyvän vihertävän maiseman lisäksi kevään merkki on esimerkiksi se, että tänään tiistaina (15.5.2018) oikeustieteellisen pääsykokeet ovat ohi. Moni pääseekin nyt lomatunnelmiin ainakin tämän rankan projektin osalta! 😊


-Hanna

Kommentit

Suositut tekstit