Lopuksi tärkeääkin asiaa


”Vabu ei lobu” – huhtikuun lopun trendikkäin hokema kertoo kuinka vapun juhlinta ei näe loppuaan koskaan. Kuitenkin eilen keskiviikkona oli palattava takaisin arkeen vielä pariksi viikoksi. Rovaniemellä opiskelijoiden vappu kestikin tänä vuonna yhteensä kaksitoista päivää pitäen sisällään mm. päivätanssit, sitsejä, ylioppilasteatteria ja iltabileitä. Perinteiseen Jätkänpatsaan lakitukseen oli kokoontunut valtava määrä opiskelijoita ja perinteisestä säästä huolimatta aurinko pilkisti haalarikansalle vappukulkueen aikana. Allekirjoittaneella oli takuuvarmasti elämänsä hauskin ja paras vappu.
Nyt kolmantena päivänä toukokuuta yliopistolla käy taas tavanomainen hulina. Ylioppilaskunnan kahvilassa opiskelijat vaihtavat kuulumisiaan vapulta, pakertavat porukalla ryhmätöitä, katsovat kännykästä urheilua ja viettävät taukoa kahvikupin äärellä. Kirjastossa luetaan viimeisiin tentteihin ja kirjoitetaan esseitä. On hiljaista lukuun ottamatta ilmastoinnin huminaa ja näppäimistöjen naputteluääniä. Vappu taisi sittenkin loppua, mutta olisi taas ensi vuonna.


Opintoni jatkuvat vielä kolmisen viikkoa ennen kuin pääsen kirmaamaan kesälaitumille. Tämä on toistaiseksi viimeinen kirjoitukseni ylpän blogissa, joten haluan vielä muistuttaa sinua opiskelijaystävä kahdesta tärkeästä asiasta kesään liittyen: Jos teet kesätöitä, muista hakea asumistuen tarkistusta. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä tulojesi kasvaessa. Jos puolestaan ajattelin tekeväsi mahdollisesti kesäopintoja, käy katsomassa tarjonta yliopiston sivuilta. Moneen opintojaksoon ilmoittautuminen on vielä auki! Linkit molempiin löydät kirjoituksen lopusta.

Lapikkaan hankifutisjoukkue laskiaisriehassa

Fuksivuodelta opin sen, minkä mainitsinkin ensimmäisessä kirjoituksessani; Se on tärkeintä, mitä sinulle itsellesi jää käteen opiskeluista. Nyt toiselta opiskeluvuodeltani Lapin yliopistosta voin sano sen, että kannattaa lähteä mukaan vaikuttamaan. Liityin joulukuussa Lapikkaan hallitukseen, jossa olen saanut uusia ystäviä, olla mukana järjestämässä tapahtumia opiskelijoille, oppimassa järjestötoiminnasta ja vaikuttamassa meitä koskeviin asioihin. Suomen opettajaksi opiskelevien liiton kautta olen päässyt osaksi valtakunnalista toimintaa sekä minulla on nyt tuttuja kavereita ympäri Suomen. Suosittelen lämpimästi myös sinua lähtemään rohkeasti mukaan järjestötoimintaan. Syksyllä uudet fuksit toivotetaan tervetulleiksi porukkaan ja järjestetään taas toinen toistaan mahtavimpia tapahtumia. Tule silloin mukaan!

Oikein aurinkoista ja lämmintä toukokuuta. Tsemppiä kevään viimeisiin koitoksiin!
- Vili, LuKa-luokanopettajaopiskelija 2.vk, Lapikkaan hallituksen jäsen

P.S. Meikäläisen ja muiden lapikaslaisten juttuja voit käydä lukemassa Lerpakkeesta https://lapikasblog.wordpress.com/lerpake/

Kommentit

Suositut tekstit