Ruokataivaassa

Petronella, Agora ja mitä näitä nyt on, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Siirtyessäni takaisin opiskelijaelämään muutaman vuoden työrupeaman jälkeen, yksi eniten iloa aiheuttanut asia olikin opiskelijaruokailu. Ammattikorkean ajoilta, muistan ruuan olleen täysin eri tasoa kuin peruskoulun kumiperunat ja ne laihat hernekeitot, joissa herne etsi kaveriaan sitä löytämättä. Ruoka oli oikeasti maittavaa, terveellistä ja monipuolista. Ja mikä parasta, edullista. Pihi kun olen, harrastin työelämässäkin eväitä kalliiden työpaikkalounaiden sijaan. Eikä viimeisimmässä työpaikassani ollut edes muuta vaihtoehtoa, 20 minuutin ruokatauolla kun ei ravintolaan ehdi. Hyvä jos ehti ruuan lämmittää ja sen vielä lämpimänä sai syötyä. Siksi ajatus valmiista kotiruuasta salaatteineen ja leipineen tuntui luksukselta, puhumattakaan ihan oikeasta ruokatunnista.


Kun sitten ensimmäistä kertaa pääsin Petronellan ruokajonoon ja näin päivän menun edessäni, tajusin olevani ruokataivaassa. Linjastolta löytyi peruslounaan hinnalla kolme erilaista lämmintä pääruokavaihtoehtoa sekä kauniisti aseteltuja salaattiannoksia. Näiden lisäksi kassalta sai tilattua hieman kalliimman hampurilaisaterian tai vaihtoehtoisesti pihviannoksen ja makeannälkään löytyi totta kai myös jälkiruokaa. Ja se hinta opiskelijan peruslounaalle – 2,60 euroa. Olin onnellinen.

Lihapullat marokkolaiseen tapaan sekä paistettuja perunoita ja paprikaa
En siis oikein ymmärrä heitä, jotka jaksavat valittaa yliopiston ruuasta. Monille tuntuukin opiskelijaruokailu olevan itsestäänselvyys eikä siitä varmasti muisteta kiittää tarpeeksi. Minä kuitenkin kiitän, joka päivä, sillä yliopistolla syöty lounas jää monesti päivän ainoaksi lämpimäksi ateriakseni. Sillä siis todellakin on merkitystä, minä kun en erityisemmin viihdy keittiössä ruuanlaittohommissa. Vielä kun Ravintola Fellin remontti valmistuisi ja ruuhka Petronellassa helpottaisi, olisi lounashetki täydellinen. Enkä millään malttaisi odottaa, miltä Petronellan värikoodattu sisustus näyttää oikeasti…

-Johanna

//

Jumping back into the student life meant also the possibilty to eat well and inexpensively.  I’m so grateful for Petronella.

-Johanna 

Kommentit

Suositut tekstit