Tanssi tyttö tanssiPalataanpa muutama päivä ajassa taaksepäin lauantaisiin Juhannustansseihin. "Ai muutama päivä? Juhannustahan tanssittiin melkein vuosi sitten, sanoivat ystäväni tänään." Ehei, mie kävin kuulkaas Juhannustansseissa viime lauantaina - ja voi kuinka mie tanssinkaan ja helmani hulmusivat!

Vuosittain huhtikuussa päästään kaivelemaan talviteloilta kukkamekot ja tanssikengät, sipaisemaan punaa huuliin ja nappaamaan kukat rinnuspieliin. On Juhannustanssien aika. Tunnelma ennen tansseja on lähes käsin kosketeltavaa asiaankuuluvine kukkamekkoralleineen. Mikä voisikaan olla parempi ajankohta tansseille kuin kurjanharmaan huhtikuu, kun puhtaan valkea lumipeite väistyy ja alta paljastuu hiljalleen kevääseen heräävä Rovaniemi? Mieli kääntyy välittömästi kohti kesää, vaikka ilma sanoisi mitä tahansa.

Perinteikkäät, Tao Ry:n, Revontulitanssijoiden ja Ravintola Valdemarin yhteistyössä järjestämät, Juhannustanssit viettivät lauantaina kymmenettä vuosipäiväänsä ja tantsuihin oli saapunut taas tanssilavallinen kauniita tyttöjä kukkamekoissaan ja komeita miehiä ruseteissaan. Illan tanssihuumasta saimme nauttia koko tuvan voimin, jossa ainakin omasta mielestäni paikan autenttisuus näyttelee suurta pääosaa. Illan kulusta vastasi rytmien lisäksi myös Revontulitanssijoiden tanssiopit, joilla pääsi hurmokseen mukaan ja sai arvokasta knoppitietoa tulevia tanhuja varten.

Itselleni tanssit olivat jo kolmas kerta ja joka ikinen kerta tapahtuma on saanu jalkani rakkuloille, mutta mieleni korkealle. Tänä vuonna vauhtia iltaan antoi kolme, siis KOLME, eri tanssittajabändiä, joiden skaala oli folkista bluesiin ja punkista rillumareihin. Ja tietenkään vauhdin hurmaahan ei illasta puuttunut! Tanssitaitoa ei itseltäni tahdo oikein löytyä, mutta fiilistä ja tahtoa sitäkin enemmän - ja sehän riittää! 

Tanssit ovat niittäneet kuuluisuutta ja tehneet vaikutuksen ohikulkeviin, sattumalta kaukaakin, saapuneisiin ihmisiin. Sen pienen alkushokin jälkeen, että keskellä harmainta huhtikuutako pitäisi juhlia juhannusta, on tanssinhurma vienyt heidätkin mukanaan ja taskussa maailmalle on lähtenyt lämpimät muistot ja polte päästä tansseihin uudestaan.  

Tanssikenkiä voi ja kannattaa alkaa jo kiillottelemaan ensi vuotta varten - ne ovat pian taas täällä! Tästä (KLIK!) voit päästä fiilistelemään Juhannustanssi tunnelmaa musiikin muodossa muutaman vuoden takaisen esiintyjän voimin! Nähdäänhän ensi vuonna tanssinpyörteissä?


Mukavaa viikkoa toivottelee

Emmi

Kommentit

Suositut tekstit