Totuus rakkaudesta osa 2: Rakkaus on vallankumous

Kirjoitin viime marraskuussa rakkaudesta.

“At the risk of seeming ridiculous, let me say that the true revolutionary is guided by a great feeling of love. It is impossible to think of a genuine revolutionary lacking this quality.” (kuva: historia.ro)


OSA I: Lapsi
OSA II: Konflikti
OSA III: Vallankumous
OSA IV: Paratiisi

LAPSI
Olet vauva. Synnyt maailmaan ja kaikki hymyilevät sinulle, jopa vieraat iloitsevat. Päätäsi silitellään, selviytymisestäsi pidetään huolta ja olemistasi ihastellaan. Opit hymyilemään takaisin ja sinulle hymyillään lisää. Ihmettelet maailmaa, sillä se on mielenkiintoinen ja kaunis. Rakastat kaikkea mitä näet ja mihin kosket. Alat ymmärtää jatkuvia käskyjä siitä mitä ei saisi tehdä. Kasvat suuremmaksi ja näet maailman vääryyden. Päätäsi lakataan silittämästä, tuntemattomat eivät enää hymyile; alkavat jopa vittuilla. Olet tervetullut uuteen maailmaan.

KONFLIKTI
He, jotka ovat lopettaneet hymyilemisen, vastaavat vihaan vihalla ja kanavoivat pettymyksen omista valinnoistaan toisiin. Eivät uskalla nähdä romanikerjäläisen silmiä, sillä pelkäävät näkevänsä itsensä. Eivät koe voivansa auttaa muita, joten kadottavat heidät. Turhautuvat turhautumisesta ja muiden typeryydestä tajuamatta olevansa typeryyden suurlähettiläitä. Väistävät toisiaan ruuhkassa, eivät puhu vieraille, kulkevat omissa peltirasioissaan, matkustavat lomahotelleihin ja rantamökkeihin, rakentavat aitoja ja etäisyyksiä saadakseen olla yksin. Heille maailman kutistuminen tarkoittaa sitä, ettei sen sisään mahdu muita. He opiskelevat jotta voisivat sen jälkeen tehdä mitä oikeasti haluavat. Säästävät rahaa parempaan tulevaisuuteen ja elävät väistämätöntä nykyhetkeä, yrittäen vielä tehdä itsestään täysiä. Odottavat kesää joka päivä vaikka joka päivä voisi olla kesä. Elämänsä odottavat sopivaa hetkeä. Etsivät paratiisia rukouksista ja kirjoituksista ymmärtämättä sen olevan heidän edessään. Päivät valuvat, eivätkä he itse asiassa tajua niiden olevan koko elämä.

VALLANKUMOUS
Mieti silmiäsi. Tuhannen toiston poskilihakset voivat valehdella, mutta sielun peili ei pirstaloidu. Maailma kaipaa huomiota niiltä jotka sen lapsena lakkasivat sille antamasta. Heillä oli toisensa kerran, miksi ei voisi jälleen olla niin? Rakastamisen helppouden vaikeus on tässä: juuri rakkaimmilleen he uskaltavat olla kaikista pahimpia. On annettava anteeksi edes itsensä tähden. Elämä on liian lyhyt kiukutteluun. Rakkaudesta on puhuttava, jotta ymmärretään ne hetket joissa sitä tarvitaan. Väkivalta luo lisää väkivaltaa ja rakkaus lisää rakkautta, eikä suurempaa voimaa ole. Siksi rakkaus on vallankumous.

PARATIISI
Elät paratiisissa. Kaikki muutkin eläisivät kanssasi jos he ymmärtäisivät. Täällä olon merkitys on niissä pienissä hetkissä, joissa kaksi yksilöä kietoutuu toisiinsa. Yhteyden muodostuminen tapahtuu silloin kun siihen ei ole valmis. Elämää ei voi väistää siksi että sillä on mahdollisuus päättyä huonosti. Älä kävele elämää karkuun. Rakasta ja et tarvitse muuta.

Kommentit

Suositut tekstit