Popkorniteetä ja kesähaaveita

Päivän pituus ja auringonvalon määrä alkavat olla Rovaniemiellä jo sitä luokkaa, että ajatukset alkavat olla hyvin pitkälti tulevassa kesässä. Tämä lukuvuosi alkaa tuntua olevan jo aivan loppusuoralla

Ylioppilaskunnan edustajiston kevätkausikin on viimeistä kokousta vaille pulkassa. Meidän edustajistoryhmän varajäsenetkin on otettu täysin mukaan edustajistoryhmämme toimintaan, vaikka emme kokouksissa olekaan äänivaltaisia. Meillä on ollut tapana ennen koko edustajiston kokouksia pitää ryhmämme kanssa omia palavereita, joissa keskustelemme seuraavan kokouksen asioista. Viimeisin palaveri oli tiistaina. Ainejärjestön ryhmälle omat haasteensa tuo se, että ryhmän ainoa kaikkia yhdistävä asia on se, että opiskelemme samaa alaa. Tämä tarkoittaa, että yksittäisissä asioissa saman ryhmän jäsenillä saattaa olla hyvinkin erilaisia mielipiteitä. Yhteistyö on kuitenkin sujunut varsin hyvin.

Kokouksiin valmistautuminen on välillä yllättävän hauskaa!

Edustajistossa tänä keväänä suuria tunteita on herättänyt erityisesti keskustelu vuosijuhlista. Keskustelun keskiössä on ollut erityisesti vuosijuhlien lipun hinnan rajaaminen ennen tarkempia suunnitelmia vuosijuhlista. On tehty aloitteita, äänestetty sekä keskusteltu paljon virallisesti, epävirallisesti, asiallisesti ja epäasiallisesti. Lopulta edustajisto päätti lipun hinnan rajaamisesta, mutta eriäviä mielipiteitäkin jätettiin runsaasti.

Kesähaaveista ja edustajiston kevätkauden loppumisesta huolimatta minulla itselläni on vielä paljon tehtävää ennen lomille lompsimista. Minulla on vielä kaksi todella isoa aineopintotenttiä suorittamatta tältä keväältä ja niistä kumpikaan ei ole oikein minun lempiaiheista. Kaverit rupeavat valumaan kesälaitumille pikkuhiljaa, mutta itse pakerran yliopistolla tänä vuonna 28. päivä toukokuuta asti. Pientä lisää motivaatioon tuo kuitenkin aiemmat hyvät tulokset. Jännitin edellisestä tentistä, että meneekö se edes läpi kovasta lukemisesta huolimatta. Sain siitä kuitenkin tulokseksi 3/5. Miten iloisesti yllättynyt olinkaan kun ahkeruuteni palkittiin!

Yliopiston kahvilasta saa nykyisin popkorniteetä. Maista ja hämmenny!
Minulla oli tälle keväälle kaksi tavoitetta: löytää uusi kämppä ja saada kesätyöpaikka. Ensimmäinen tavoite on nyt saavutettu: suuri haaveeni toteutui ja sain opiskelija-asunnon! Nykyisen asuntoni määräaikainen vuokrasopimus loppuu toukokuun lopussa, koska koko talo puretaan. (Voitte siitä päätellä minkälaisissa oloissa asun tällä hetkellä.) Iloani meinasi varjostaa Lapin Kansassa ollut iso juttu siitä, että opiskelija-asunnoista on viime aikoina löytynyt luteita. Mainittakoo kuitenkin, että opiskelija-asunnot eivät ole ainoa paikka missä luteita on alkanut ilmentyä. Talossa, johon muutan, ei ole kuulemma luteita ollut, eikä toivottavasti koskaan tulekaan. Hyi!

Kommentit

Suositut tekstit