Aurinkoisia ajatuksia!Minun lomakausi on nyt ohi ja taas ollaan Lapin leveyksillä! Kotiin palaaminen 11 tunnin junamatkan jälkeen ei ollut ihan niin hohdokas kuin olisin halunnut. Junalta matka suoraan lomaketutkimuksen peruskurssille ei taannut kovin pehmeää laskua arkeen. Mutta, lomat on lusittu ja nyt takaisin sorvin ääreen!


Kevät tuo mukanaan monia jännittäviä asioita, mistä muutkin yliopiston bloggarit ovat kirjoittaneet. Esimerkiksi Reeta kirjoitti kesätöiden hakuprosessista, mikä on joka vuosi yhtä rasittavaa, varsinkin, kun paikat menevät usein tutuille ja perheenjäsenille. Itselläni oli onneksi jonkin sortin onni matkassa, kun sain lähes koko kesäksi oman alan töitä! Kyllä se kummasti opiskelijan mieltä keventää, kun saa tietää, että kesällä saa tienata ja ainakin syksyn elää ilman opintolainaa! Toivottavasti kaikilla käy yhtä hyvin.

Mutta entä jos töitä ei ole eikä tule. Mitä sitten? Minun mielestäni suomalainen opintotukijärjestelmä on hyvä ja riittävä. Jos työt eivät kiinnosta tai niitä ei saa, niin pelkällä opintotuella kyllä elää. Vaatimuksena toki soluasuminen ja vaatimattomampi kulinaristinen elämä, mutta eihän se loppuelämää kestä! Itse sain vähän apua opiskelijan arkeen omalta kotikunnaltani, joka muistaa paikkakuntalaisia nuoria opiskelijoita 300 euron suuruisella kannusterahalla joka kevät. Tällainen käytäntö on myös monessa muussa kunnassa, joten kannattaa tarkkailla oman kunnan tiedotteita!

Kaikki opiskelijan murheet: eli kiteytettynä raha ja se tosiasia, että sitä ei ole, unohtuvat onneksi välillä, kun muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja tekee jotain, mikä auttaa jaksamaan raskaassa arjessa. Itse kävelin tänään tuntitolkulla joen rannalla, joella ja lammilla ottaen kuvia mahtavassa kevätsäässä. Auringonpaiste ajoi minut ulos (kuten ilmeisesti muutkin) ja kyllä lomakkeiden ja sosiaalisten ongelmien täyttämät aivot saivat lepoa! Otetaan ilo irti näistä mahtavista ilmoista. Jokainen jaksaa paremmin paahtaa sisäilmassa, kun välillä käy haukkaamassa happea.


Aurinkoisia kevätpäiviä!
Minna

Kommentit

Suositut tekstit