Varjokaamos 2014

Ainejärjestöni järjestää joka tammikuu Levillä legendaarisen Kaamosluennot -tapahtuman, jossa yhdistyy hyöty ja huvi rankalla tavalla.

Aloin jo hyvissä ajoin syksyllä pohdiskelemaan, että tänä vuonna voisin osallistua Kaamosluennoille, kun fuksivuotenani jätin ne väliin. Monia kauhistuttaa lippujen jonottaminen yön yli pakkasessa (tänä vuonna viimeisimmät liput saanet olivat huhun mukaan tulleet yöllä kahdelta) ja sen takia he lähtevät niin sanotusti varjoilemaan, eli varaavat mökin samaan aikaan Leviltä, mutta eivät osallistu viralliseen tapahtumaan. Kun minua pyydettiin mukaan tällaiseen retkikuntaan, en epäröinyt hetkeäkään. 

Koska tulin retkikuntaan mukaan hieman myöhemmin, minulle edelleenkin vieraasta syystä varasimme mökin torstaista sunnuntaille virallisten osallistujien tullessa paikalle vasta perjantaina. Olimme juhlatuulella jo heti torstaina, jolloin suuntasimme paikalliseen soittoravintolaan Hulluun Poroon, jossa valloitimme tyhjän tanssilattian siihen malliin, että kävely sattui jalkoihini seuraavan viikon ajan. Perjantaiksi saimme vahvistusta ja silloin Hullu Poro oli aivan täynnä oikeustietelijöitä punaisissa haalareissaan.

Retkejohtajamme tarjosi meille kaikessa armollisuudessaan alkumaljan.

Lauantaina virallisessa ohjelmassa oli luvassa muun muassa allasluentoja kylpylässä ja oikeustapauskilpailuja. Me laiskat emme jaksaneet niihin osallistua edes katsojina. Minä ja muutama muu kävivät silti kylpylässä polskimassa, osa lasketteli ja muutama jäi lepäilemään mökille. Aikaisemmista vuosista poiketen allasbaarissa ei ollut piikkiä auki, mikä aiheutti syvää harmitusta monissa.

Olin kuullut jo aiemmin opiskelijoiden varjoilun olevan yleinen ilmiö, mutta vasta paikan päällä minulle selvisi, että myös osa tiedekunnan henkilökunnasta ja moni muu valmistunnut lakimies harrastaa sitä ahkerasti. Osa näistä henkilöistä pyrki myös erittäin aktiivisesti saamaan läheisempää seuraa opiskelijaneidoista, en sitten tiedä millä menestyksellä.

Valmistautumista iltaan.
Sunnuntaina ihmiset alkoivat olla jo aika valmiita kotiin, sillä rankka pidennetty viikonloppu oli vaatinut veronsa. Sekä meidän, että virallisen tapahtuman bussissa oli tulomatkalla kuulemma voitu huonosti. Matkapahoinvointi on harmittavan yleistä nykyään...

Kommentit

Suositut tekstit