Vinter kommer

Talvi tosiaan saapui taas Rovaniemelle ja ihmiset suhtautuivat sen tuloon yhtä ristiriitaisesti kuin aina ennenkin. Olen itse todella arka menemään jäälle, joten järkytyin viime syksynä kun heti ensimmäisten pakkaspäivien jälkeen joku hiihti Harjulammen jäällä kävellessäni yliopistolle. Keväällä taas joella pilkittiin mahdollisimman pitkään. Huhtikuun lopulla kun suurin osa jäistä oli jo lähtenyt, mietin joka päivä kun kävelin yliopistolta kotiin, että tänään ne eivät voi enää pilkkiä siellä, mutta kyllä siellä useampia ihmisiä tönötti urhollisesti siihen asti, että viimeisetkin jäät lähtivät. Tämän viikon tiistaina, kun pakkasta oli ollut jo useamman päivän ja Harjulampeen oli jo tullut vähän jäätä, naureskelin itsekseni kävellessäni yliopistolta kotiin, että onpa kumma kun kukaan ei ole vielä hiihtämässä. Päästessäni Kirkkolammen kohdalle, huomasin kuitenkin, että siellä pelattiiin jo jääkiekkoa! Hyvin näytti jää kestävän.

Malttamattomat kiekkoilijat.
Eilen suoritin loppuun ensimmäisen kielen kurssini kun tein ruotsin tentin. Suurin osa oikeustieteen opinnoista suoritetaan tenteissä käymällä ja satunnaisilla luennoilla melko passiivisena istuen, joten kielikurssit tuovat aika suurta vaihtelua tavalliseen opiskeluun, kun kurssit kestävät vajaat kaksi kuukautta ja joka viikko on kolme kertaa lähiopetusta ja vielä läksyjäkin tulee. Tällä kurssilla suoritin ns. virkamiesruotsin, joten kurssikokonaisuuteen sisältyi kirjallinen ja suullinen kurssi, joista jälkimmäiseen sisältyi myös suullinen alustus ja koe. Ne kuulostivat etukäteen aivan hirveiltä, mutta alustus valmisteltiin ja pidettiin pienryhmissä aika vapaamuotoisesti, suullisen kokeenkin sai tehdä parin kanssa ja loppujen lopuksi koe oli aika rentoa jutustelua opettajan kanssa, joten ei ne niin pahoja olleetkaan. Heti ruotsin kurssin jälkeen aloitin englannin pakollisen kurssin ja heti sen jälkeen minulla alkaa pakollinen puheviestinnän kurssi, joten tänä syksynä minun pitää käydä yliopistolla tekemässä muutakin kuin vain syömässä.



Ainejärjestöni Artiklan kansainvälinen viikko on juuri käynnissä. Viikkoon osallistuu Lapin yliopiston oikeustieteilijöiden lisäksi oikeustieteilijöitä muista pohjoismaista. Artikla on järjestänyt paljon virallista ja vapaamuotoisempaa ohjelmaa, mutta päätin olla osallistumatta tänäkin vuonna muiden menojen takia muuten kuin menemällä tänään torstaina Artiklan synttäribileisiin Tivoliin. Lauantain vuosijuhlille olisin halunnut tänä vuonna mennä, mutta en saanut lippua. Olin kuullut, että vuosijuhlille ei yleensä ole tarvinnut jonottaa lippuja, vaan kaikki halukkaat ovat lopulta lippunsa saaneet. Tänä vuonna huhut kuitenkin kertoivat, että liput tulisivat loppumaan kesken, joten päätin varmistaa lipun saamisen menemällä tuntia aiemmin jonottamaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan jäimme poikaystäväni kanssa muistaakseni varasijoille 13 ja 14, eikä paikkoja peruuntunut niin paljoa, että olisimme päässeet mukaan. Lippuihin olisi mennyt ihan mukavasti rahaa (85 € per naama) ja iltapukuun vielä enemmän, joten lohdutin itseäni säästyneillä varoilla. Artiklan Facebook-sivulla äänestettiin viime keväänä, haluaako jäsenistö kalliimmat liput ja sen että kaikki halukkaat pääsevät mukaan vai halvemmat liput ja pienemmän osallistujamäärän. Lippujen tullessa myyntiin osa opiskelijoista närkästyi, koska vaikka kaikki olivat äänestäneet kalliimpien lippujen ja suuremman osallistujamäärän puolesta, järjestäjät päätyivät kuitenkin korottamaan lippujen hintaa ja pienentämään osallistujamäärää. Päätöstä perusteltiin taloudellisilla syillä.

Toivottavasti tänään on kovat bileet ja vuosijuhliin lipun saaneille tulee myös kiva lauantai!

Kommentit

Suositut tekstit