Voitto kotiin

Hello!

Hihi, ollaanpas me bloggarit nyt  niin positiivia ettei mitään rajaa! :D Onko se sima takahampaissa vaiko tuo aurinko?! Ei voi tietää. Mulla on juuri vikan huippuruuhkaviikon perjantai tässä meneillään. Viimeiset 6 viikkoa suoritin viimeistä varsinaista läsnäoloa edellyttävää kurssia "maisteri-englantia" Advanced Legal English. Ja siinä ohella viimeistelin notaaritutkielmani, annoin kypsyysnäytteen, tentin ja valmistauduin kolmeen tenttiin sekä istuin lisäksi joitakin luentoja.

Kieliä kannustetaan lujaa opiskelemaan, mikä on hyvä. Mutta ne sitovat tälläiseltä lukemiseen erittäin painottuneelta opiskelulta hirmuisesti aikaa. Pakollisia kieliä on useimmiten opintojakson ajan kahtena päivänä viikossa, kuusi tuntia kerrallaan. Maisterivaiheen kieli on jaettu kirjalliseen ja suulliseen osaan. Osassa kieliä on tentti, kuten virkamiesruotsissa. Maisteri-enkussa ei ole, mutta suullisen suorittamisen edellytys on 2 esitelmään ja kirjallisen 5 kirjallista n.4 sivuista työtä tietyistä aiheista korjauksineen sekä tehtävät ja osallistuminen opetukseen. Nuo siis tehdään tuntien ulkopuolella, sen vuoksi olen todella helpottunut kun tuo mokoma aikasyöppö on poissa alta. Olen kyllä oppinut tosi paljon ja onnellinen siitä!

Rimpuiltujen tenttien tulokset eivät ole vielä tulleet. Mutta notaaritutkielman osalta olen tosi onnellinen; se arvostellaan 5-10, sain ysin! <: Nyt on kiva hetkeksi tutkimiselta huokaista. Vielä meinaan tehdä yhden pikkuriikkisen tentin ja yhden suuremman lakikirjatentin. Sitten on aika muuttaa etelään ja aloittaa kesän työt. Kesäkuu tulee olemaan tenttiin lukematon kuukausi. Sitä odottaen. Ja kaikkia ihania kesän juhlia. Ollut ehkä havaittavissa pientä stressiä, ehkä vieläkin. Hommat on kumminkin aina hyvä heijastaa oikeisiin mittasuhteisiin. Opiskelustressi ei ole maailman isoin juttu. Kukaan ei ole kuollut, kesä on kohta ja aurinko on taivaalla! :)

Nyt alan tehdä aikasyöpön vikan kirjoitelman, jotta pääsen lukemaan tuohon suurempaan tenttiin ja ottamaan tän kevään opiskelun osalta voiton kotiin. Vappu sattuu nyt viikolle. Osa täällä on sitä jo juhlinut keskiviikosta alkaen. Tällä nörtillä on ollut muuta hommaa. Viikonloppuna lasillinen kuohuvaa hyvässä seurassa sekä reilusti treeniä iloksi opiskelun ohelle. Sitten tiistaina, vapun aattona varsinainen juhlinta keskitetysti (hyötyajattelu äärimmillään?). Se riittää minulle tämän vuoden vapun osalta. Ihan mahtavaa muuten: meno-paluu lentäen pääkaupunkiin junan hinnalla. Erottava tekijä kesto. Toinen 1,2h, toinen 12h. Vapun jälkeisenä viikonloppuna sinne sinivalkoisin siivin rentoutumaan ennen kevään vihon viimesiä tenttihetkiä!zinzin!

Pitäkäähän toisistanne toisella kädellä vappuhumussa kiinni! Iloista vappua! :)
<3:SS

Kommentit

Suositut tekstit