Vapun odotusta.....Kesä tulee, lumet sulaa, vettä sataa. 

Viime aikainen myllerrys kevätsäässä on vienyt meidät kertarysäyksellä kohti syksyä! Taivas on harmaa ja vettä on sadellut useampana päivänä. Noh, keli tuntuu syksyiselle, mutta lähtevätpä lumet ainakin. Tosin jäin vähän kaipaamaan hiihtokelejä.  Kausi loppui niin yllättäen. Mutta tällainen säänvaihtelu tietää aina vapun lähestymistä! Viimeinen opiskelijavappu taitaa olla edessä....paitsi että se menee mitä luultavammin työn touhussa joten varsinaisesti haalareiden kanssa ei tule kömmittyä enään mihinkään suuntaan. Vappua odottaa silti. Se on siirtymä keväästä kesään. Iänikuinen talvi loppuu ja lämpimät kelit tulevat taas takaisin. Sitä sietää aina juhlia, edes kuoviinilasillisen keran. 

Sitten vakavempiin asioihin....Gradu tuli painosta. Elämä on kallista. Viisi kappaletta graduja, pehmeäkantisena. Loppusumma yli 50€! Eli reipas kympin kappale. Ja tuo viisi on vähimmäismäärä. Neljä menee muualle, yksi saa jäädä minulle. Eipähän tuota keskivertoa työtä viitsinyt kovakantisena ottaa. Pala paperiahan se vain on! Joidenkin mukaan nyt olisi aika alkaa suunnitella valmistujaisjuhlia, mutta enpä oikein tiedä onko tämä niin suuri etappi, että oikein isot juhlat sille pitäisi järjestää. Ehkä aurinkoisten kelien loppuminen vei juhlimishalut! Jos kävisi vain syömässä ulkona niin eiköhän se riitä. Ongelmista suurin on kuitenkin vielä edessä: hyvän ja pidempiaikaisen työpaikan löytäminen. 

Niin, työ...Onhan minulle kesäksi varmistunut jo työ yliopistolla. Muistatteko, kerroin aiemmin kaverin kaverista joka huikkasi minulle yliopisto käytävillä apulaistutkijan hommasta joka olisi kesäksi tarjolla. Noh, otin sen tietenkin vastaan ja se alkaa kuun vaihteessa. Mutta kyseessä on ”vain” kolmen kuukauden pesti, sen jälkeen kaikki on avoinna. Uuden työn lisäksi lähitulevaisuuttani piristää opettajan pedagogisten opintojen pääsykokeet. Tämä opiskelemani kasvatustieteen maisterin yleinen tutkinto ei sisällä opettajan pätevyyteen tarvittavia opintoja. Niihin on haettava erikseen. Olen niihin ennenkin hakenut, mutta tänä vuonna vasta pääsin esivalinnan läpi. Katsotaan nyt sitten, halutaanko minunlaiselle kaverille opettajan pätevyys. Kyllähän tuo helpottaisi työnhakua huomattavasti. Hauskaa vapun odotusta kaikille ja opiskeluintoa! Sitä tarvitaan aina täsä vaiheessa lukukautta!  
    

Kommentit

Suositut tekstit