tsäänssi = mahdollisuus


Kuuden tunnin tentit
-    Rikosoikeus
-    Prosessioikeus II
-    Insolvenssioikeus
-    Finanssioikeus


Huomenna noista vimbona listassa oleva. Jokainen tsäännsi on mahdollisuus (Sanoi Matti Nykänen). Niin myös jokainen tentti. Tämän finassioikeuden tentin skippasin tammikuussa ja siten hukkasin tsäänssin ja mahdollisuuden. Huomennapa en hukkaa. Lakikirja on hyvin merkattu. 

Meillä on jokunen lakikirjatentti. Se tarkoittaa sitä, että lakikirja/kirjat saa olla tentissä mukana. Kaikki kuuden tunnin tentit on lakikirjatenttejä, tosin osassa niistä lakikirjat kerätään aikaan X pois ja jaetaan uudet kyssärit, joihin tulee vastata ilman lakikirjaa. Mä tykkään lakikirjatenteistä, niistä jää yleensä asiantunteva olo..vaikka tulos ei vitosta sitten myöhemmin hipoisikaan! 

En ole moneen suunnittelemaani tenttiin jättänyt menemättä, koska minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Joskus se, että jokainen tsäänssi ei tuota parasta tulosta on sekin mahdollisuus, jos tsäänssin kumminkin käyttää. Mun kohdalla se oli ensimmäinen valintakoe. Koska ensimmäisessä valintakokeessa oli pitkälti eri artikkelit kuin toisessa, olen omannut jo ennen tiedekunnan tenttejä paljon pohjatietoa. Se pohjatieto ei ole aktiivista mutta kun käy lukemaan uutta opintojaksoa, on lukeminen helpompaa vanhojen oppien aktivoituessa. 

Älä siis lannistu siitä, jos joudut hakemaan tiedekuntaan useamman kerran. Asennoidu valintakokeeseen valmistautumiseen siten, että valintakoe on tsäänssi päästä tiedekuntaan sisään ja valmistautumisprosessi taas mahdollisuus oppia. Oppimasi ei mene koskaan hukkaan.

Löysin aamulla kirjahyllystä ekan päästärin lukukaverin tekemän listan vero-oikeuden pääsykoe artikkelista. Tuolloin moni asia oli minulle aivan hepreaa ( esim. yläkulmaan kirjoitettu nyttemmin pienesti hymyä nostattava huomio "implementoitava=muunnettava jäsenvaltiossa kansalliseksi normistoksi), koska en ollut juridista tekstiä koskaan aiemmin lukion lakitiedon kurssia lukuunottamatta lukenut. Pänttäsin tuolloin asioita listasta ulkoa, enkä pystynyt niitä ymmärtämään. Tänään olen lukenut tuota listamaista tiivistelmää uusin silmin; nyt minä ymmärrän. Hyvin palkitseva tunne, vaikka finanssi-oikeuden koitos, se tsäänssi, onkin vasta huomen aamulla.


Hyvää uni-yötä / kertaus-yötä...jos luet päästäriin niin painapa pää hiljellaan tyynyyn ja jatka aamulla. Yönsuu/ yö on päästäriin lukiessa nukkumista varten, mutta tenttien kohdalla joskus vielä hyvinkin tehokasta peliaikaa! ;)


<3:SS

Kommentit

Suositut tekstit