Kesää odotellessa

Lapissa päivät tuntuvat pitenevän hurjaa tahtia. Ei pelkästään valon määrässä mitaten, vaan myös sisällössä. Tulossa on sekä vappu että pääsiäinen. Lisäksi opiskelijalle löytyy bussiristeilyä ja harrastelijaradiotoimintaa Radio Säteilyn muodossa (myös allekirjoittaneella on oma ohjelmansa). Eikä siinäkään vielä kaikki. Vain kuukauden päästä on vappu, tuo juhlista äänekkäin.

Siinä missä luentojen määrät kuukausittan vähenevät, kasvaa palautettavien töiden pino. Onneksi on oppinut jo hieman organisoimaan, ja kalenterista löytyy merkintöjä jokaiselle viikonlopulle. Kesätyöpaikkakin on jo sopivasti plakkarissa, joten suunnitella tälle lukuvuodelle ei tarvitse enää muuta kuin vapaa-aikansa.

Kesäloman joka vuosi aiheuttama matkakuume on luonnollisesti jo iskenyt. Opiskelijabudjetilla ei perinteisesti pitkälle pötkitä, ellei halua loppuvuodesta syödä kiviä. Kaverin kanssa ollaankin suunniteltu käväisevämme Norjassa ja Sodankylän elokuvajuhlilla. Teltat, retkikeitin ja repullinen purkkiruokaa voi tehdä reissusta yllättävänkin huokean. Toki auton käyttöön saaminen ja polttoainekustannukset ovat konstikkaampia.

Hyviä matkakohteita tuntuu olevan kotimaakin pullollaan. Lappia voisi koluta tarkemmin lävitse ja käydä vaikkapa Karikasniemellä lohestamassa. Pohjois-Karjalasta Rovaniemelle muuttaneena ei Turun saaristoon ole tullut pahemmin perehdyttyä. Ja lapsenmielisyyden säilyttäneille huvipuistokaupungit ovat kesällä must. Julkisilla pääsee Suomessa kulkemaan kaikkialle yleensä autoa huokeammin. Junalla matkustaessakaan ei tule tylsää, sillä lisähuvina voi yrittää bongata tekoviikset ja peruukin.

Vielä kuitenkin muutama kuukausi pitäisi jaksaa panostaa ihan nykyisyyteen ja opiskeluun. Onneksi Pöykkölässä ravatessaan pärjää jo ilman talvitakkia. Kunhan loputkin jäät ja loskat teiden päältä sulavat, uskaltaa onnettomuusalttiimpikin kaivaa fillarin esiin naftaliinista. Pisteet sille, joka ensimmäisenä ehtii ylittämään joen uimalla. Mikä lienee yliopiston käytäntö litimärkänä luennolle saapumisesta?

Kommentit

Suositut tekstit